Lejoni fëmijët të qëndrojnë në kuzhinë: Pse ndikon për të mirë gatimi i ushqimit tek ata?

Lajm
208
0

Pos që ushqimin të cilin e përgatisin për veten do ta hanë, portali “Kids Cooking Activites” publikon listën e hollësishme të menysë, të cilën fëmijët mund ta mësojnë në kuzhinë…

Pjesëmarrja në gatimin e ushqimit dhe në vetë zierjen e ushqimit fëmijëve u krijon pikëpamje të veçantë mbi ushqimin, mirëpo shpesh u hap dëshirën për provimin e ushqimeve të reja.

Nutricionistja dhe edukatorja shëndetësore, Jenny o Dea, sugjeron që derisa fëmija është i vogël, lejoni të ziejë vetë.

Në atë mënyrë do t’i ndihmoni fëmijës që të zhvillojë shprehitë e shëndetshme të ushqimit dhe njëkohësisht do të ngrejë vetëbesimin e tij.

Sepse nuk ka ndjenjë më të mirë për të sesa të ndihet si anëtar i dobishëm i familjes. Se çfarë mund të mësojnë fëmijët duke përgatitur ushqimin mund të lexoni në vazhdim,

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.