Kosova duhet të ishte njohur prej kohësh prej të gjitha vendeve të Bashkimit Evropian

Lajm
246
2

sh-përfaqësuesi i Lartë i OKB-së për Bosnje-Hercegovinën, Christian Schwarz-Schilling, kritikon faktin që nga 27 shtete anëtare të BE-së pesë shtete nuk e kanë njohur Kosovën dhe thotë se për këtë shkak “Evropa nuk është në gjendje që të bëjë një politikë të qartë kundrejt Serbisë dhe Kosovës. Dhe ky është turp!”

“Kosova duhet të ishte njohur prej kohësh prej vendeve të BE-së. Për shkak të pesë vendeve që nuk e kanë njohur Kosovën, BE-ja s’është në gjendje për një politikë të qartë ndaj Serbisë dhe Kosovës. Dhe kjo është turp!. Ato shtet nuk e kanë njohur Kosovën vetëm për shkak të problemeve të brendshme siç është Katalonja, apo çështje të ngjashme”, ka thënë ndër të tjerash Christian Schëarz-Schilling për “DW”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.